Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Home »

Αγαπητοί μας αναγνώστες και συμμπλοηγοί,

με τις πολύτιμες αρχιερατικές ευχές του πνευματικού μας Πατέρα και ακαταπόνητου Ποιμενάρχου μας  κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, σας καλωσορίζουμε στην Ορθόδοξη χριστιανική, εκκλησιαστική ιστοσελίδα μιας Ενορίας η οποία όπως κάθε Ενορία αποτελεί το πνευματικό κύτταρο του Σώματος του Χριστού μας.

Η ιστοσελίδα της ΕΝΟΡΙΑΣ μας,  «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ –  ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ δεν έρχεται να διεκδικήσει απλά μια θέση στο ηλεκτρονικό «γίγνεσθαι» ,αλλά να δώσει το δικό της πνευματικό στίγμα,    προσφέροντας «λόγον αγαθόν» ,μεστόν  και «άλατι  ηρτυμένον» (Κολ. 4,6) ώστε οι επισκέπτες  μας να έχουν την δυνατότητα :

α)να γνωρίσουν το πολύπλευρο λατρευτικό και ποιμαντικό της έργο,

β)να ενημερωθούν  για την ζωντανή ιστορική εξέλιξη του  Ναού της ο οποίος  έχει χαρακτηρισθεί από ειδικούς  και αρχαιολόγους ,ως «ναός- διαχρονικό- μουσείο εντοιχισμένων γλυπτών όλων των εποχών» !

γ) να συνδεθούν πνευματικά με την εφέστιο Θαυματουργή Εικόνα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας  της Μεγαλόχαρης των Θηβών ,έργο κατά την παράδοση του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ,ώστε να εκζητούν καθημερινά  τις πολύτιμες Θεομητορικές Της ικεσίες ,και

δ)να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν κείμενα πνευματικής οικοδομής και αυτοσυνειδησίας.

Με εγκάρδιες ευχές για καλή πλοήγηση.

Ο Εφημέριος

π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ