Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Για Ζευγάρι, Γονείς και Παιδιά » ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ…»

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ…»

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ…»

Άκουσα τον Παππούλη να συμβουλεύει μια μητέρα που κατηγορούσε το μοναχογιό της, ότι «δεν την ακούει» και εκείνη αγανακτεί και θυμώνει μαζί του˙ και ο Παππούλης της απάντησε με τη γλυκύτατη προστακτική φωνή Του:
«Όταν αγανακτείς και θυμώνεις αμαρτάνεις διπλά˙ και στον Θεό και στο παιδί σου! Άκου τι λέγει, ο Άγιος Χρυσόστομος: «Όποιος συμβουλεύει με οργή και αγανάκτηση, δεν υπηρετεί τον Θεό αλλά τον Διάβολο».

Το παιδί με την συμπεριφορά σου αυτή, καταλαβαίνει πως δεν το αγαπάς και αντιδρά περισσότερο˙ με αυτό το τρόπο είναι σαν να του δίνεις γροθιά στο στομάχι του. Ε, τον έχεις και κακομάθει σαν μοναχογιό˙ φταίεις, είναι ευαίσθητο παιδί˙ δείξε του όμως αγάπη, συζήτησε μαζί του, άκουσε το με υπομονή.
Μη βιάζεσαι πάνω στο θυμό σου να τον τιμωρείς. Κάνε υπομονή, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό. Μάθε και να προσεύχεσαι στην Παναγία, στον Χριστό, στους Αγίους. Τις παρατηρήσεις σου να τις κάνεις με πολύ αγάπη και μετά από προσευχή! Αν επιμένει στην συμπεριφορά του, θα επιμένεις και εσύ στην προσευχή!

Φροντίστε και εσύ και ο πατέρας του με ηρεμία, αγάπη και υπομονή να του εξηγείτε κάθε φορά τι είναι αυτό, που του ζητείτε να κάνει.
Υπομονή λοιπόν και Προσευχή! Εύχομαι!

Από τη σελίδα: «simeiakairwn.wordpress.com/»

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ