Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδησίας » Εργαζόμενη στην καθαριότητα: “Με ένα μπουκάλι νερό έφτιαξε η εβδομάδα μου…”

Εργαζόμενη στην καθαριότητα: “Με ένα μπουκάλι νερό έφτιαξε η εβδομάδα μου…”

Εργαζόμενη στην καθαριότητα: “Με ένα μπουκάλι νερό έφτιαξε η εβδομάδα μου…”

Η κυρία Ελένη Χριστοπούλου, εργαζόμενη στην καθαριότητα, δημοσίευσε ένα περιστατικό που της συνέβη κατά την ώρα της εργασίας της. Τρείς εργάτες της πρόσφεραν ένα μπουκάλι κρύο νερό. Θα αναρωτηθείτε πολύ δικαιολογημένα: Είναι τόσο σημαντικό αυτό; Είναι για την κυρία Ελένη αλλά και για όλους μας.

Γιατί σε μια εποχή που έχει χαθεί ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η ενσυναίσθηση, η ανθρωπιά, αυτό το ταπεινό μπουκάλι νερό έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Διαβάστε τι έγραψε η κυρία Χριστοπούλου και θα καταλάβετε:

«Κάποια στιγμή, έτσι όπως δούλευα σήμερα, άκουσα πίσω μου “καλημέρα κυρία μου”. Γύρισα έκπληκτη, όχι τόσο για το “καλημέρα”, όσο για το “κυρία μου” που βγήκε με αβίαστο σεβασμό.

Ήταν τρία νέα παιδιά, γύρω στα 30τόσα, και κατάλαβα πως ήταν εργάτες γιατί φορούσαμε παρόμοια παντελόνια εργασίας, εργάτες στα έργα στο Ωνάσειο έμαθα. Ανταπέδωσα με καλημέρα και τότε έβγαλαν ένα μπουκάλι κρύο νερό και μού το έδωσαν.

Όχι ένα, μα το δικό τους αυτό που είχαν πάρει να πιουν με τον καφέ τους. Άρχισα αυτά τα γνωστά “μα δεν είναι ανάγκη”, ” μόνο η σκέψη αρκεί παιδιά” αλλά απάντησαν “πάρ’ το στον ήλιο δουλεύεις κι εμείς στον ήλιο δουλεύουμε σε καταλαβαίνουμε και είναι κουραστική η δουλειά σου”.

Το πήρα και πιστέψτε με δουλεύω με χαμόγελο. Γιατί με ένα μπουκάλι νερό έφτιαξε η εβδομάδα μου…».

Από την ανάρτηση της Ελένης Χριστοπούλου, εργαζόμενης στην καθαριότητα.

Από τη σελίδα: «https://www.dinfo.gr/»

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ