Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός

Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός

[+ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΣΠΕΡΑΣ (28/4/2024) ~ΩΡΑ 6.30 μ.μ. -ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ. ~ΩΡΑ 7.30 μ.μ. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΟΡΘΡΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!]

Διανοίγεται απόψε μπροστά μας η αυλαία του Θείου Πάθους. Ο Χριστός πορεύεται προς το Πάθος και προβάλλεται μπροστά μας η εικόνα του Νυμφίου Χριστού. Ονομάζεται Νυμφίος γιατί είναι ο Νυμφίος της ψυχής του κάθε ανθρώπου, που αναζητά την ψυχή του καθενός από μας για να συνάψει τους πνευματικούς γάμους μαζί της.

«Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός καί μακάριος ὁ δοῦλος, ὅν εὑρήσει γρηγοροῦντα·ἀνάξιος δέ πάλιν, ὅν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα.» Μακάριος και ευτυχισμένος είναι ο κάθε ένας από μας που βρίσκεται σε πνευματική εγρήγορση γιατί θα αντιληφθεί την παρουσία του Θεού και θα Τον υποδεχτεί στην καρδιά του. Ενώ, αντιθέτως, αυτοί που ραθυμούν, αυτοί δεν θα αντιληφθούν την παρουσία του Θεού.

Αρχιμ. Φιλόθεος Μαχαιριώτης

Από τη σελίδα: «Φίλοι π.Αθανασίου Μητρ.Λεμεσού»

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ