Και στην Κεφαλλονιά ο Θεός έβαλε αυτό το ρόδο, που λέγεται Άγιος Γεράσιμος, που ευωδιάζει αιωνιότητα, που ευωδιάζει Χριστό… (Μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς)

…Υπάρχει εκεί στη Βουλγαρία μια κοιλάδα που λέγεται “Κοιλάδα των Ρόδων”. Όπως εμείς εδώ έχουμε τα λιοστάσια και τους αμπελώνες, εκεί έχουν πολλούς ροδώνες. Και το βράδυ που γυρίζουν στα σπίτια τους οι ροδοσυλλέκτες, τα ρούχα τους ευωδιάζουν από το άρωμα των ρόδων που συλλέγουνε.
Και στην Κεφαλλονιά ο Θεός έβαλε αυτό το ρόδο, που λέγεται Άγιος Γεράσιμος, που ευωδιάζει αιωνιότητα, που ευωδιάζει Χριστό.
Σας εύχομαι αυτή η ευωδία του Αγίου Λειψάνου, που μεταφέρεται εις αιώνας, που είναι ευωδία διαχρονική, ευωδία Αγίου Πνεύματος, ευωδία Χριστού, σε μια εποχή σαν τη δική μας, με τόσα προβλήματα, με τόσο πόνο και μέσα μας και γύρω μας, με τόσες δυσκολίες, με τόσα αδιέξοδα πάσης μορφής, ηθικά, οικονομικά, εθνικά, οικογενειακά, προσωπικά, αυτή η ευωδία να σας συνοδεύει και να σας χαρίζει Χριστό, να σας χαρίζει ελπίδα, να σας χαρίζει χαμόγελο.
Μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς
https://simeiakairwn.wordpress.com/

Discover more from Ι.Ν. ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading